İçeriğe geç

Kaymakam Hangi Bakanlığa Bağlıdır

Kaymakamlık hangi birime bağlıdır?

Birim, ilçenin Sivil Yönetim Bölümü içinde hizmet sağlar ve doğrudan İlçe Valisine rapor verir. Belgeler, İşlemler, Hukuk İşleri, Yönetim ve Denetim, Bilgi Teknolojileri ve Güvenlik Bölümlerini içerir.

Kaymakam kimi denetler?

Ç) Kaymakamlar, dördüncü maddenin son fıkrasında belirtilen daire ve kuruluşlar hariç olmak üzere, bütün Devlet bakanlıkları, kurum ve kuruluşları ile özel işyerleri, özel idareler, belde ve köy yönetimleri ve bunlara bağlı tüm kuruluşları denetler ve teftiş eder.

Kaymakam kim tarafından atanır?

Kaymakamlar, İçişleri Bakanlığının Cumhurbaşkanına teklifi ve Başkanlık Divanının onayı ile üç yıllık bir eğitim döneminden sonra (bu süre Bakanlıkça değiştirilebilir) atanırlar.

Kaymakam görevden alabilir mi?

Örneğin DMK’nın 138. maddesinde görevden uzaklaştırma yetkisine sahip kişiler şöyle sıralanmıştır: a) Atama yapmaya yetkili amirleri, b) Bakanlıklar ve genel müdürlük müfettişleri, c) İllerde valiler, d) İlçelerde kaymakamlar.

Kaymakamlıklar hangi bakanlığa bağlıdır?

Madde 29 – Kaymakamlar, İçişleri Bakanlığı Genel Müdürlüğünün seçimi ve Bakanın onayı ile Cumhurbaşkanının müşterek kararı ve onayı ile atanır.

Kaymakam kime bağlı?

Aynı kanunun 703 sayılı KHK ile değiştirilen 27. maddesinde; “Kaymakam ilçede hükümetin temsilcisidir.” denilmektedir. Maddede; “Kaymakam ilçede Cumhurbaşkanının idari ve yürütme organıdır.” hükmü yer almaktadır. Buna ilişkin düzenleme yapılmıştır.

Vali kaymakama emir verebilir mi?

Vali ve kaymakamın kolluk kuvvetlerine doğrudan emir verme yetkisi. Vali, ildeki kolluk kuvvetlerinin başı, kaymakam ise ilçedeki kolluk kuvvetlerinin başıdır (İBK md. 11/1, 32/1). Kolluk kuvvetlerinin amirleri ve memurları, valinin ve kaymakamın emirlerini derhal yerine getirmekle yükümlüdür (İBK md. 11/1, 32/1).

Kaymakamlık nereye şikayet edilir?

a) İletilen şikâyete ilişkin açıklayıcı bilgiler “Alo 179 Çağrı ve Danışma Merkezi Şikâyet Defteri”ne kaydedilir. b) Şikâyetler, sorumluluk alanına göre ilçe kaymakamlıkları ile kamu kurum ve kuruluşlarına ve Bilgi Edinme Müdürlüğüne ivedilikle iletilir.

Kaymakam kimin temsilcisidir?

MADDE 72/A – (1) Vali, ilde Devletin, ilde Cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari amiri; Kaymakam, ilçede Cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari amiri.”28 Temmuz 2018

Kaymakam savcısı emir verebilir mi?

Vali veya kaymakam, Başsavcıya bilgi vererek adli kolluk kuvvetlerini görevlendirebilir (Madde 5). Başsavcı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı laboratuvar personeline adli görevler için emir verebilir.

Kaymakam maaşı kaç para?

Bir bölge valisi ne kadar kazanıyor? Bölge valisi olarak çalışan bir kişinin maaşı, deneyim süresi, şirket ve yapılan iş miktarı gibi birçok kritere bağlıdır. Kasım 2024 itibarıyla, ortalama mevcut bölge valisi maaşı 95 dolardır.

Vali yardımcısı mı üst kaymakam mı?

İlçe valisi göreve başladıktan sonra, hemen vali yardımcısı olarak atanmayacaktır. Görevlerinizi başarıyla yerine getirerek kendinizi kanıtlamalısınız. Başarılı bir ilçe valisi olursanız, vali yardımcısı olmaya da hak kazanacaksınız.

Kaymakam valinin amiri midir?

5442 sayılı İl İdare Kanunu’na göre, Kaymakam ilçedeki hükümeti temsil eder ve genel ilçe idaresinin başıdır. Kaymakam bu sıfatla ilçedeki merkezi idarenin temsilcisidir. Kaymakamlar, Vali tarafından devredilen özel idari hizmetleri sağlar ve bu hizmetlerin yerine getirilmesinden Valiye karşı sorumludur.

Kaymakam muhtarı görevden alabilir mi?

Görevlerini gerektiği gibi yapmayan muhtarlar, köyün bağlı olduğu ilçe idare kurulunun kararıyla görevden alınabilir. Vali veya kaymakam, köyün çıkarlarına uygun değilse, köy muhtarının kararını bozabilir. Ancak, sivil yetkililer muhtarlar adına karar veremez; bozmanın nedenlerini açıklarlar, ancak bu aslında hükümetin sorumluluğundadır.

Kaymakam kime karşı sorumludur?

Kaymakam, Türkiye’de bir ilçenin başındaki görevlidir. Kaymakam, ilçenin idaresinden sorumludur ve devletin yerel temsilcisi olarak hareket eder.

Kaymakamlığa bağlı kurumlar nelerdir?

İLÇE VALİSİİlçe Hükümeti.İlçe Hükümet Birimleri.İlçe Sicil Dairesi.İlçe Bilgi Teknolojileri Dairesi.İlçe Hukuk İşleri Başkanı.İdare ve Denetim Müdürlüğü.Belediye Şefi.Operasyon Başkanı.

Kaymakam hangi kurumlara karşı sorumludur?

E) Kaymakam, İlçenin genel yönetimini ve genel gelişmesini her yönüyle düzenlemek ve denetlemekle görevlidir; F) Kaymakam, İlçede hiçbir kuruluş veya yetkili memurun sorumlu olmadığı herhangi bir işin yürütülmesini, bu işin yürütülmesinde ilgi duyan herhangi bir idare veya daire başkanından talep edebilir.

Kaymakamlık merkezi yönetim birimi midir?

Müdürlük, belediye, ilçe müdürlüğü ve valilik gibi idari birimler bulunmaktadır. Her müdür farklı büyüklükteki bir bölgeyi yönetmektedir.

Kaymakamlık neyle ilgilenir?

Kaymakam, ilçede çalışan görevlilerden ve ilçe idare teşkilatından sorumludur. Eyaletin genel ve özel kolluk kuvvetlerine ilçe sınırları içinde kamu düzenini ve güvenliğini koruma görevini verir. Kaymakam, ilçe halkının istek ve ihtiyaçlarını yerinde not eder ve gereklilikleri yerine getirir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Prezervatif Kullanan Escort